Razvojna agencija Savinja

Svetovni dan živali

Vabimo vas
v četrtek, 4.10.2018,  dopoldan med 10. in 12. uro  in popoldan med 16. in 18. uro v Mestni park  Žalec (pri fontani).

Organizirano bo opazovanje ptic v mestu, ki ga bo vodil ornitolog Milan Vogrin, in predstavljen problem neodgovornega lastništva domačih živali v sodelovanju z Zavodom Muri in  lokalnimi društvi.

Se vidimo v parku! 

 

V četrtek, 4.10.2018, smo v Mestnem parku Žalec, na treh stojnicah predstavili različno vsebino s področja varstva okolja in ohranjanja narave (habitatov), skrbi za domače živali in opazovanje ptic (ta vikend je namreč tudi Evropski dan opazovanja ptic, 6.oktobra pa svetovni dan habitatov). Obiskalo nas je približno 250 otrok iz vrtcev in osnovnih šol ter gojenci Varstvenega delovnega centra Žalec z vzgojitelji.

Občina Žalec s pomočjo RAS Žalec in UPI Žalec je predstavila projekt LAS SSD »Okoljsko osveščeni« ali »Kakovost okolja vpliva na zdravje vseh«. Predstavnica občine Marjana Kopitar je predstavila tudi projekt: »Občina Žalec na poti k Zero Waste«. Predstavniki RAS so predstavili projekt »pes na delovnem mestu« in v park pripeljali nekaj različnih pasem psov, ki so bili deležni navdušenja otrok.

Zavod Muri, Mačja vila in Zavetišče Mačja hiša so predstavili problem zapuščenih, bolnih in brezdomnih domačih živali. Pripravljeno peticijo za znižanje teh stroškov na državnem nivoju, ki so jo podpisali številni udeleženci.