Razvojna agencija Savinja

Prva delavnica z naslovom LIFE onkraj OBZORJA

Spoštovani,

ekipa projekta LIFE Krepitev zmogljivosti vam bo na voljo samo še do konca meseca junija. V tem času bodo v sklopu projekta organizirani zadnji dve delavnici. Prva delavnica z naslovom LIFE onkraj OBZORJA bo potekala 4. aprila 2019 na Ministrstvu za izobraževnaje, znanost in šport, druga, LIFE podrobna delavnica 2019 pa bo potekala 16. aprila v Kongresnem centru Brdo.

LIFE onkraj OBZORJA
Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport organizirata predstavitev dveh evropskih finančnih mehanizmov, programa LIFE in Obzorja 2020. Dogodek bo potekal 4. aprila 2019 s pričetkom ob 10.30 na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana – sejna soba v pritličju).
Glavni cilj dogodka je prikazati sinergije programov LIFE in Obzorja 2020 pri doseganju ciljev okoljske politike, programov in strategij ter povečati absorpcijsko sposobnost za koriščenje teh virov v Sloveniji. Dogodka se bo udeležil dr. Patrik Kolar, vodja oddelka B Izvajalske agencije za mala in srednja podjetja (EASME), odgovornega za izvajanje obeh finančnih mehanizmov. Praktične izkušnje z izvajanjem projektov, ki so financirani iz obeh finančnih mehanizmov, bodo z nami delili predstavniki več različnih projektov, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine.

Vabilo in program sta na voljo v prilogi in na spletni strani dogodka.

LIFE podrobna delavnica 2019
V pomoč prijaviteljem pri pridobivanju nepovratnih sredstev programa LIFE organizira Ministrstvo za okolje in prostor LIFE podrobno delavnico, ki bo potekala 16. aprila 2019 od 8.30 dalje v Kongresnem centru Brdo (Predoslje 39, 4000 Kranj).

Delavnica je namenjena vsem, ki želite v letošnjem letu prijaviti projekt za sofinanciranje iz programa LIFE, saj bo predstavljen razpis programa LIFE za leto 2019, ki bo 4. aprila 2019 objavljen na spletni strani programa LIFE. Program delavnice je sestavljen iz dveh sklopov. V prvem sklopu bomo predstavili novosti razpisa, izkušnje prijaviteljev o snovanju in pripravi projekta ter pogled monitorja projekta na pripravo in izvajanje projektov. V drugem delu se bomo razdelili po področjih (Narava, Okolje in Podnebni ukrepi) in si podrobneje ogledali pomembnejše sklope za posamezno področje.

Vabilo in program sta na voljo v prilogi in na naši spletni strani.

Obe delavnici sta organizirani v sklopu projekta LIFE Krepitev zmogljivosti.
V kolikor poznate koga, ki bi mu udeležba na delavnicah koristila pri nadaljnjem delu, Vas vljudno prosimo, da vabilo delite.
Za vsa vprašanja smo vam na voljo na life.mop@gov.si ali na 01 478 7000 (Ekipa LIFE).

Vljudno vabljeni!
Projektna ekipa LIFE Krepitev zmogljivosti