Razvojna agencija Savinja

Inovator leta Spodnje Savinjske 2018

S slavnostno podelitvijo priznanj in nagrad, ki je bila tokrat organizirana v prostorih podjetja KORNOTERM d.o.o. na Gomilskem je bil zaključen razpis »Inovator leta Spodnje Savinjske 2018«, kjer so občine Spodnje Savinjske doline in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec s strokovno pomočjo Razvojne agencije Savinja podelili priznanja petim najboljšim inovacijam lokalnega okolja za preteklo leto.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je podelil priznanja petim zmagovalnim inovacijam, je ob tej priložnosti čestital vsem prijavljenim inovatorjem in še posebej nagrajencem: »Prav vaš pogum, ideje in razmišljanje zunaj okvirjev oz. ‘out of the box’, prinaša v naše življenje številne rešitve. Te nam lajšajo vsakodnevna opravila ali pa izboljšujejo konkurenčnost podjetij in nenazadnje slovenskega gospodarstva.«

Na aktualnem razpisu je sodelovalo 16 inovacij, od katerih jih je bilo 9 skupinskih, tako da je pri razvoju prijavljenih inovacij sodelovalo 36 inovatorjev.

Tako je 1. nagrado je prejel Franc Marovt iz Braslovč za Krono Multi S – hibridna toplotna črpalka, ki je bila razvita v podjetju Kronoterm d.o.o.; 2. nagrado so prejeli Simon Tominšek Bojan Končina, Jože Sevčnikar in Tomaž Podgornik za Drobilnik SD45, ki je bil razvit v podjetju SICO d.o.o.; 3. nagrado so prejeli Kamila Marta Novak,  Jože Novak in Julijana Novak za inovacijo Človeški HAND MANAGER; 4. nagrado so prejeli Sebastjan Bogataj, Andrej Jelen, Jošt Jure, Andrej Rakun in Žiga Volk za Pobiralni zgrabljalnik vlečene izvedbe – AIR 500 T, ki je bil razvit v podjetju SIP d.d.; 5. nagrado pa je za inovacijo Nadzor odsesovalnega sistema v varilnici, ki je bila razvita za podjetje SIP d.d. prejel Verner Perin.

Inovacijska priznanja in nagrade, ki jih podeljuje Območni svet Območnega razvojnega partnerstva Spodnje Savinjske doline imajo namen dati neposredno vzpodbudo inovatorjem na lokalnem področju in promovirati njihove inovacijske rezultate, hkrati pa je to tudi posredna pomoč gospodarstvu.