Razvojna agencija Savinja

Inovator leta SSD 2020

Občine Spodnje Savinjske doline ter partnerji podjetniškega podpornega okolja Razvojna agencija Savinja in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec tudi letos vabijo k sodelovanju inovatorje, da se prijavijo inovacijami za preteklo leto na razpis INOVATOR LETA SPODNJE SAVINJSKE DOLINE 2020.

Razpis
Prijavni obrazec
Pravilnik
Inovator leta Spodnje Savinjske doline 2020

Aktivnosti na razpisu INOVATOR LETA SSD 2019, s katerim vseh 6 občin Spodnje Savinjske doline že 8 leto zapored spodbuja lokalne inovatorje in podjetja k iskanju inovacij. Inovativnost pa namreč ne predstavljajo zgolj korenito novi izdelki, postopki ali storitve, temveč je dovolj že, da na primer izboljšate nek produkt, način proizvodnje ali pa da že poznan produkt predstavite novemu trgu na drugačen način.

Razpis Inovator leta Spodnje Savinjske doline je med tovrstnimi spodbudami že sam po sebi nekakšna »inovacija« saj se tu nagrade podeljujejo v denarni obliki in so po višinah primerljive povprečni slovenski managerski plači. 

Na aktualni razpis smo tokrat prejeli 10 inovacijskih prijav in sicer za preteklo leto 2019. Komisija je sestavljena iz 7 članov bo inovacije ocenila, ocene pa bodo znane nekje v začetku meseca junija.

Ostanimo inovativni in razmišljajo dalje po načelu, da »NOBENA INOVACIJE NI NEUMNA, NEUMNO PA BI BILO NE ISKATI NOVIH INOVACIJ!«

IZREDNO OBVESTILO
Območno razvojno partnerstvo Spodnje Savinjske doline
(občine Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in Žalec)
RAZGLAŠA, da je rok za prijavo na razpis »INOVATOR LETA SSD 2019« podaljšan do 30. 4. 2020

Razpis
Prijavni obrazec
Pravilnik
Inovator leta Spodnje Savinjske doline 2019
INOVATOR leta Spodnje Savinjske doline 2019
 
Občine Spodnje Savinjske doline ter partnerji podjetniškega podpornega okolja Razvojna agencija Savinja in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec tudi letos vabijo k sodelovanju inovatorje, da se prijavijo inovacijami za preteklo leto na razpis INOVATOR LETA SPODNJE SAVINJSKE DOLINE 2019.

Podelitev INOVATOR leta SSD 2018
 

S slavnostno podelitvijo priznanj in nagrad, ki je bila tokrat organizirana v prostorih podjetja KRONOTERM d.o.o. na Gomilskem je bil zaključen razpis »Inovator leta Spodnje Savinjske 2018«, kjer so občine Spodnje Savinjske doline in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec s strokovno pomočjo Razvojne agencije Savinja podelili priznanja petim najboljšim inovacijam lokalnega okolja za preteklo leto.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je podelil priznanja petim zmagovalnim inovacijam, je ob tej priložnosti čestital vsem prijavljenim inovatorjem in še posebej nagrajencem: »Prav vaš pogum, ideje in razmišljanje zunaj okvirjev oz. ‘out of the box’, prinaša v naše življenje številne rešitve. Te nam lajšajo vsakodnevna opravila ali pa izboljšujejo konkurenčnost podjetij in nenazadnje slovenskega gospodarstva.«

Na aktualnem razpisu je sodelovalo 16 inovacij, od katerih jih je bilo 9 skupinskih, tako da je pri razvoju prijavljenih inovacij sodelovalo 36 inovatorjev.

Tako je 1. nagrado je prejel Franc Marovt iz Braslovč za Krono Multi S – hibridna toplotna črpalka, ki je bila razvita v podjetju Kronoterm d.o.o.;
2. nagrado so prejeli Simon Tominšek Bojan Končina, Jože Sevčnikar in Tomaž Podgornik za Drobilnik SD45, ki je bil razvit v podjetju SICO d.o.o.;
3. nagrado so prejeli Kamila Marta Novak,  Jože Novak in Julijana Novak za inovacijo Človeški HAND MANAGER;
4. nagrado so prejeli Sebastjan Bogataj, Andrej Jelen, Jošt Jure, Andrej Rakun in Žiga Volk za Pobiralni zgrabljalnik vlečene izvedbe – AIR 500 T, ki je bil razvit v podjetju SIP d.d.;
5. nagrado pa je za inovacijo Nadzor odsesovalnega sistema v varilnici, ki je bila razvita za podjetje SIP d.d. prejel Verner Perin.

Inovacijska priznanja in nagrade, ki jih podeljuje Območni svet Območnega razvojnega partnerstva Spodnje Savinjske doline imajo namen dati neposredno vzpodbudo inovatorjem na lokalnem področju in promovirati njihove inovacijske rezultate, hkrati pa je to tudi posredna pomoč gospodarstvu.

Občine Spodnje Savinjske doline ter partnerji podjetniškega podpornega okolja Razvojna agencija Savinja in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec tudi letos vabijo k sodelovanju inovatorje, da se prijavijo inovacijami za preteklo leto na razpis INOVATOR LETA SPODNJE SAVINJSKE DOLINE 2018.

 Vabljeni torej k sodelovanju po načelu, da nobena inovacija ni neumna, neumno pa je ne iskati novih inovacij!

Razpis
Prijavni obrazec
Pravilnik
Inovator leta Spodnje Savinjske doline 2018
Podelitev INOVATOR leta SSD 2017

Svečana zaključna podelitev nagrad in priznanj razpisa INOVATOR LETA Spodnje Savinjske doline za leto 2017 se je odvila 17.5.2018 na Občini Tabor. Z obiskom sta nas počastila g. Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS in g. Matjaž Omladič, direktor podjetja Novem Car Interior Design d.o.o. ter prejemnik nagrade Gospodarski oskar. Nagrade so naslednjem vrstnem redu prejele inovacije:

1. Zlaganje največje kosilnice na svetu z delovno širino 15m znotraj evropskih in ameriških transportnih cestno varnostnih predpisov (Implementirano v podjetju SIP d.d.)
2. Univerzalni mikro točkovni varilnik za prototipno izdelavo polizdelkov z MFDC tehnologijo varjenja (inovator g. Kristjan Mohorič)
3. Inovativni pogonski sklop za 4-rotacijski zgrabljalnik SIP STAR 125050T (Implementirano v podjetju SIP d.d.)
4. Termična kamera serije CLRT (implementirano v podjetju DAT-CON d.o.o.)
5. Rotacijsko nagibni zglob TWISTER (implementirano v podjetju DAT-CON d.o.o.)

Nagrajenim inovatorjem so bile podeljene nagrade v skupnem znesku 12.464 EUR. Nov razpis INOVATOR LETA za leto 2018 je pričakovati v mesecu marcu prihodnjega leta. Vabljeni k sodelovanju!
Razpis
Prijavni obrazec
Pravilnik
Inovativnost v Spodnji Savinjski dolini
Inovator leta Spodnje Savinjske doline 2017